Collega in de spotlight: Jurre

Dat er binnen Snepvangers veel doorgroeimogelijkheden zijn, daar is Jurre (25 jaar) het levende bewijs van! Wat begon met een bijbaantje als oproepkracht op 13-jarige leeftijd, is uitgegroeid tot een fulltime job bij Snepvangers Tuinplanten. En daar vertelt hij zelf graag wat meer over…

Wat was jouw eerste indruk, als 13-jarige, van Snepvangers Tuinplanten?

Vooral de grootte van het bedrijf! Daarnaast was de combinatie van lekker buiten zijn, afwisselend werk en de mogelijkheid om het gezellig samen met vrienden te doen, natuurlijk een enorm pluspunt.

Waarom heb je besloten om bij Snepvangers Tuinplanten te solliciteren?

Zoals denk ik elke 13-jarige wilde ik graag wat gaan verdienen om voor leuke dingen te sparen. Toevallig werkte de zoon van vrienden van mijn ouders hier al, dus was de keuze snel gemaakt. Ik kan me nog goed herinneren dat we tijdens mijn eerste bezoekje Stephan Snepvangers tegenkwamen die al lachend zei “als je wilt mag je morgen al beginnen!”. En zo geschiedde..

Een aantal jaar later, toen mijn studiekeuze voor Technische Bedrijfskunde toch niet helemaal de juiste bleek te zijn voor mij, kreeg ik vanuit Snepvangers de kans om in vaste dienst te komen werken. Ze dachten echt met me mee en gaven me de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen in de groensector via studies en cursussen. Daarnaast wist ik natuurlijk al wat een fijn en mooi bedrijf het was en paste de platte organisatiestructuur heel goed bij mij. Ik hoefde dus niet lang na te denken over dit aanbod!

Waar sta je nu binnen het team?

Mijn werk binnen Snepvangers is super divers en afwisselend. Momenteel ben ik vooral verantwoordelijk voor het instrueren en waarborgen van de processen binnen Snepvangers. Daarnaast verzorg ik sinds kort (samen met Stephan) ook het dagelijkse aansturen van de kwekerij, d.w.z. het opstellen en bewaken van de planning en collega’s helpen en/of instrueren waar nodig. Tot slot ben ik ook verantwoordelijk voor de emballage registratie én voor de orderverwerking bij ons op de kwekerij.

Waar zie je jezelf over 5 jaar binnen Snepvangers?

(lachend) “als bedrijfsleider!” Wel moet ik daarvoor eerst nog wat meer werkervaring opdoen en bijvoorbeeld een aantal cursussen volgen. Het lijkt me enorm leuk om over een aantal jaar compleet verantwoordelijk te zijn voor de werkzaamheden op de kwekerij en alle processen in goede banen te leiden. Dit is iets waar ik écht naartoe wil groeien.

Tot slot, hoe zorg je voor een goede werk-privé balans?

Wanneer je iets doet wat je leuk vindt, kost het minder energie en hou je energie over om naast je werk ook nog leuke dingen te doen. Ondanks de vele uren die we (vooral in het afleverseizoen) maken, vind ik mijn werk zo leuk, dat ik er zelfs energie van krijg!