Werken bij…

Het vooroordeel dat werken in de tuinbouw enkel voor mannen geschikt is, is natuurlijk al lang verleden tijd. En dat bewijzen twee van onze powervrouwen, Rianne (62) en Ursula (45). In deze editie van ‘werken bij’ komen we erachter wat het werken bij Snepvangers zo bijzonder én leuk maakt!

Als je vertelt aan mensen dat je in een boomkwekerij werkt, krijg je als vrouw zijnde vast wel eens gekke blikken…

Rianne: “Ik ben een geboren en getogen tuindersdochter. Bij mij is het dus echt met de paplepel in gegoten en eigenlijk weet ik niet beter dan dat ik altijd met mijn vingers in het groen heb gezeten. Mijn hart ligt in de groene sector!”

Ursula: “Bij mij ligt het ietsje anders. Ik ben ooit op 20-jarige leeftijd bij Snepvangers begonnen. Ik had het zo naar mijn zin dat ik ben blijven hangen en nu, 25 jaar later, nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk ga. Mijn omgeving weet inmiddels niet beter.”

Wat is het fijne aan werken bij Snepvangers?

Ursula: “Snepvangers is een hele flexibele werkgever. Tijdens mijn twee zwangerschappen, kreeg ik bijvoorbeeld aangepaste werkzaamheden en ben ik daarna minder uren gaan werken om voor de kindjes te zorgen. Toen de kinderen op een gegeven moment naar school gingen, kon ik mijn werktijden afstemmen op de schooltijden, zodat ik er altijd was om ze uit school te halen. Nu de kinderen volwassen zijn, werk ik weer wat meer, maar kan ik nog steeds makkelijk uren en dagen wisselen als dat beter uitkomt.”

Rianne: “Daar sluit ik me helemaal bij aan! Snepvangers heeft een speciale seniorenregeling, waardoor ik nog steeds een comfortabele 24u per week kan werken, maar daarnaast ook genoeg tijd overhoud om leuke dingen te doen met mijn kleinkinderen. Ik ben dol op ze!”

Welkom Stephan Snepvangers - Snepvangers tuinplanten

Hoe ziet een dag bij Snepvangers voor jullie eruit?

In koor (lachend): “Afwisselend!”

Rianne: “Het hangt natuurlijk een beetje van de periode af, maar over het algemeen is geen dag hetzelfde: we stekken, sorteren, knippen, snoeien, etc. Met als hoogtepunt natuurlijk de piekperiode in het najaar. Het werken in de buitenlucht vind ik daarnaast echt heerlijk!”

Ursula: “Ik denk dat ik het door de diversiteit van de werkzaamheden ook al 25 jaar zo leuk vind. En de leuke collega’s natuurlijk…!”

Lijkt het jou óók tof om bij Snepvangers te werken?
Twijfel dan niet en neem contact op!